FESTIVAL
SEEMEHEARME FESTIVAL 2013
VR 08.11.13 / ZA 09.11.13 - GOUVERNESTRAAT ROTTERDAM
Vrijdag 8 en zaterdag 9 november staat De Gouvernestraat (oude Lantaren Venster) volledig in teken van het SeeMeHearMe Festival 2013.

Twee dagen lang de beste muziekfilms en -documentaires, live acts, videokunst en showcases van av-professionals, afgesloten met de one-and-only Silent Youtube Disco! Laat je verrassen en beleef grootse ‘Adventures in Film en Music’!

VRIJDAG 8 NOVEMBER
DE GOUVERNESTRAAT
20.00u – 00.00u Officiële Première 'AAN!'
Releaseparty + suprise act
Afterparty in BAR 23.00u - 05.00u
ZATERDAG 9 NOVEMBER
DE GOUVERNESTRAAT
15.00u – 02.00u 4 zalen | 20 acts
Documentaries, live performances,
video art & showcases
NEWS
Ook de radio wordt niet geschuwd als middel om het grote publiek kennis te laten maken met SeeMeHearMe. Aanstaande zaterdagavond zijn we te gast in het programma 010 TOEN! Lees meer...
010 TOEN met DJ Joop Verhoof is elke zaterdagavond te horen van 23.00 tot 0.00 uur. Benieuwd naar de laatste updates over het festival? Stem dan af op radio 010 FM - The Heart Beat of the City via FM107.9. Te beluisteren in de gehele regio Rotterdam!

Sluit
De tweede editie van het See Me Hear Me-festival, een weekend vol audiovisuele kunst en cultuur, trapt af met een speciale première. Op vrijdag 8 november wordt de documentaire ‘AAN!’ vertoond, waarin René van Zundert nieuwe initiatieven voor het Rotterdamse nachtleven in beeld brengt. Lees meer...
Het is voor de Rotterdammer geen nieuws: de uitgaansscene ligt er al jaren op zijn gat. Het sluiten van WATT!, Corso en het aflasten van de Dance Parade maken die situatie er niet beter op. Toch is er licht in de duisternis: zo nu en dan schieten er opeens frisse initiatieven uit de grond die het in deze barre tijden opmerkelijk goed doen. Zo verhuisde BAR van een piepklein kroegje op de Kruiskade naar het Schieblock en weten steeds meer mensen de weg naar club Perron te vinden.

René van Zundert – bekend van de gabberdocu ‘Hard voor de Hal’ – laat in zijn nieuwe docu ‘AAN!’ zien hoe creatieve geesten op zoek gaan naar de mogelijkheden die er nog wél zijn. Staat een pand al jaren leeg? Perfecte ruimte voor een pop-up club! In tijden dat de grote clubs van weleer sluiten, laten jonge ondernemers zich niet gek maken en houden op hun eigen manier het Rotterdamse nachtleven overeind. De ziel is terug: er mag weer gefeest worden!

Het See Me Hear Me-festival, medeproducent van de docu en ook een initiatief van jonge cultuurfanaten, is de perfecte plek voor de première. Op vrijdag trapt het festival af met ‘AAN!’, gevolgd door een release party in BAR. Op zaterdag is er in de Gouvernestraat nog meer audiovisuele kunst en cultuur voor en door Rotterdammers te zien. Na het weekend van 8 en 9 november is er geen twijfel meer over mogelijk: de audiovisuele scene en het Rotterdamse nachtleven groeien en bloeien nog steeds.

Sluit
Nu kunnen we echt niet meer terug. Het facebookevent is aangemaakt. Lees meer...
Laat ons weten of je komt! Dat kan via deze link: https://www.facebook.com/events/633151250041005/. Tevens de manier om op de hoogte te blijven van alle laatste info met betrekking tot het event.

Sluit
Het staat vast! RudeBeats komt zijn kunsten vertonen op het SeeMeHearMe Festival 2013. En hij geeft niet zomaar een show, hij zal samen met de videokunstaars van KleurBleur een onvergetelijke performance neerzetten! Lees meer...
RudeBeats is een ware stemtovenaar en weet uitstekend raad met zijn loopingpedalen. Daarnaast speelt hij ook nog een aardig deuntje op zn gitaar en keyboard. Resultaat: Volledige liedjes live gespeeld door één man!

Dat kan haast niet vetter zou je denken maar dan ken je SeeMeHearMe nog niet. RudeBeats zal namelijk op het podium vergezeld worden met de unieke visuals van KleurBleur! Speciaal voor het festival hebben ze een visuele show voorbereid die samen met de muziek van RudeBeats tot een niet te vregeten optreden zal leiden.

Check KleurBleur en RudeBeats op zaterdag 9 november tijdens het SeeMeHearMe Festival 2013!

Sluit
ABOUT
SEE ME HEAR ME
See Me Hear Me draait om beeld en muziek, die twee elementen samen brengen een beleving; verrassende live cinema, onthullende muziekdocumentaires en de nieuwste audiovisuele kunst. Niet zomaar een festival, maar een audiovisual adventure: onze missie is om bezoekers muziek en film op een totaal nieuwe manier te laten ervaren. Er waren natuurlijk al een hoop mooie festivals, zoals het IFFR en Motel Mozaique, maar nog weinig festivals boden een podium aan multimediale kunst waarin muziek en film hun krachten bundelen. Samen met Jan van Es (marketing en grafisch ontwerp), Emiel Haring (community manager) en Chris Pazzaglia (programmering), organiseerde Salko in november 2012 de eerste editie van het See Me Hear Me-festival in Worm. Met documentaires als Hard voor de Hal, video art door kunstcollectief SOBER en de Disco Vision after party wist het festival toen al veel bezoekers te trekken.

Rotterdamse kunstenaars, artiesten, producenten spelen een hoofdrol binnen de programmering van See Me Hear Me, want in de stad groeit en bloeit de audiovisuele scene. Dat talent mag gezien worden, vindt See Me Hear Me!

Dit jaar is de organisatie uitgebreid met Merlijne Roeten (programmering) en Claire Coumans (communicatie). Naast de voorbereiding van het festival, heeft het nieuwe team zich bezig gehouden met andere avonden die de SMHM-gedachte uitdragen. Zo werd in BAR de documentaire ‘The Secret Revolution of Disco’ vertoond, met groovy disco-afterparty. In Lantaren/Venster presenteerde SMHM The B-Movie Orchestra, een elfkoppige bigband die muziek uit B-films live speelt, met als decor de meest beroemde en beruchte scènes op groot doek.

De kern van See Me Hear Me bestaat uit vier onderdelen. Vier uitingsvormen waarbij beeld en geluid samenkomen:

MUSIC DOCUMENTARIES
Waarom ging die ene band nu echt uit elkaar? En wat speelt zich underground af in de clubs van je eigen stad? Zelf kun je alleen maar het album kopen of naar een concert gaan, maar gelukkig zijn er dappere documentairemakers die voor jou het verhaal achter de muziek vastleggen. De moeizame weg naar de top, de grootheidswaanzin van popiconen, intriges tijdens het touren: in de onthullende muziekdocumentaires die SMHM voor je selecteerde, ontdek je de muzikale cold hard truth.

LIVE CINEMA SOUNDTRACK
Bij films moet het tegenwoordig steeds harder, better, faster, stronger. 3D, i-Max, high frame rate, alles om de kijker tevreden te houden. Maar filmliefhebber, zoek niet verder! SMHM heeft namelijk live cinema op het program: films vergezeld van live muziek. Beelden komen namelijk pas echt tot leven wanneer de soundtrack opeens live te horen is of een stille film niet meer langer zwijgt. Laat je 3D-bril dus maar thuis en laat je verrassen tijdens SMHM, waar film echt een nieuwe dimensie krijgt.

VIDEO ART
Kunst moet alle zintuigen prikkelen. Geen wonder dus dat de artistieke avant garde experimenteert met de fusion van beeld en geluid. Beelden die reageren op de beat van de muziek, projecties die gebouwen tot leven brengen: alles kan en mag bij video art. Videokunstenaars spelen vaak op slinkse wijze met onze perceptie of gevoel bij muziek. In een goed video artwork zijn muziek en beeld samen meer dan de som der delen: ze tillen elkaar naar een nieuw niveau. Toch wordt video art vaak als bijzaak gezien tijdens optredens of festivals. Belachelijk, vindt SMHM, dus nodigen we alle pioniers uit om hun werk te vertonen.

SHOWCASES
De audiovisuele scene van Nederland groeit, crisis of geen crisis. Kunst- en filmacademies leveren elk jaar weer een zooi talent af waar je u tegen zegt. Maar de jonge garde moet natuurlijk ergens tegenop kunnen kijken. Op SMHM nodigen we daarom de groten der AV uit om te spreken over hun werk. Welke trucs hebben zij up their sleeves?
CONTACT GEGEVENS
Algemeen:

See Me Hear Me
www.seemehearme.nl © 2013
info@seemehearme.nl
06 47 03 07 01

facebook.com/seemehearmefestival
@seemehearmerdam

See Me Hear Me is onderdeel van
Stichting Pier10
Zwaanhals 248a
3036KZ Rotterdam
KvK-nummer 54440947

Organisatie:

Salko Hofman Festival directie
Hedi Legerstee Zakelijke leiding
Jan van Es Marketingcommunicatie